Nyhet
Pressmeddelande

Blåljusdag och nyinvigning av Högsäters brandstation

Lyssna

Lördag 3 september klockan 10–14 öppnar vi upp Högsäters brandstation för allmänheten. Det är äntligen dags för invigning av brandstationens nya lokaler. Samtidigt ordnar vi en blåljusdag i samverkan med polis och ambulansverksamheten på orten.

Om- och tillbyggnaden av brandstationen har inneburit ett lyft för arbetsmiljön och skapat bättre förutsättningar att bedriva verksamhet i lokalerna. I den nya utbyggnaden finns numera funktionella utrymmen för omklädning och dusch som fungerar oavsett könstillhörighet. Här finns även ett konferensrum med pentry och ett kombinerat tränings- och tvättrum.

Färgelanda kommun har satsat drygt 2,5 miljoner kronor på ombyggnaden. Därutöver har Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund bidragit med närmare 200 000 kronor för bland annat IT-utrustning och inredning.

Renoveringen och tillbyggnaden av Högsäters brandstation blev klar strax innan pandemin utbröt våren 2020. På grund av nedstängningen har nyinvigningen dröjt, men nu är det alltså äntligen dags!

Program 3 september:

  • 10.00–14.00: Öppet hus i Högsäters brandstation med uppvisningar och aktiviteter för hela familjen. Träffa brandmän, polis och ambulanspersonal. Kika in på brandstationen och se våra lokaler och fordon.
  • 11.00: Invigningstal och bandklippning av Ann Blomberg, kommunstyrelsens ordförande i Färgelanda kommun och Monica Hanson, direktionsordförande i Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.
Läs mer om våra brandstationer