Nyhet

De är NÄRF:s nya externutbildare

Lyssna

Caroline Aronsson och Tomas Andersson, så heter NÄRF:s nya externutbildare. Båda har gedigen erfarenhet med sig i bagaget. De har jobbat som brandmän och utbildare inom brandskydd i många år.

Caroline Aronsson och Tomas Andersson förbereder sig för fullt. I mitten av oktober drar utbildningarna för kommunanställda igång igen.

En viktig del i NÄRF:s uppdrag är att erbjuda utbildning i brandskydd för allmänheten – i synnerhet för anställda i våra fyra medlemskommuner Färgelanda, Mellerud, Trollhättan och Vänersborg. En stor del av Caroline och Tomas jobb handlar om att ansvara för och hålla i dessa utbildningar.

Tomas Andersson började inom brandskyddsbranschen för cirka 20 år sedan och har utbildat i allt från systematiskt brandskyddsarbete (SBA) till hjärt-lungräddning och första hjälpen. Utöver sitt ordinarie arbete har han även varit RIB-anställd (deltidsbrandman) hos NÄRF i Sjuntorp i tio år.

– Jag ser fram emot att vara med och ta ett omtag på NÄRF:s externutbildningar tillsammans med min nya kollega Caroline. Så småningom ska jag även ta över administrationen för våra tjänster för automatiska brandlarm, berättar Tomas.

Saknade räddningstjänsten

Caroline Aronsson har en SMO-utbildning i ryggen. Det innebär att hon är utbildad brandman, vilket hon också har jobbat som i flera år i bland annat Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund.

De senaste åren har hon drivit eget företag inom HLR- och brandskyddsutbildningar och även varit anställd på ett privat bolag som jobbar med säkerhet. Men hon saknade räddningstjänsten. Därför tvekade hon inte att söka det lediga jobbet på NÄRF.

– Den här tjänsten är som gjord för mig! Här får jag användning av all min erfarenhet både som utbildare och brandman samtidigt som jag får utvecklas och lära mig något nytt, säger Caroline.

Hon syftar på att hon kommer att gå kompletterande utbildning för att framöver även arbeta som brandinspektör inom tillsyn. Precis som Tomas har hon en kombitjänst.

Stort utbildningsbehov

Men nu till en början blir det 100 procent fokus på externutbildningarna för både Tomas och Caroline. Prio ett är att utbilda, för kön med kommunanställda som behöver utbildning har vuxit under pandemin.

De ska utforma NÄRF:s externutbildningar efter hur våra medlemskommuner arbetar med sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Det blir en uppfräschning av befintligt utbildningsmaterial och just nu undersöks även införandet av ett digitalt bokningssystem för anmälan till de olika utbildningarna.

Vi önskar Caroline och Tomas varmt välkomna till Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund!

Kort om…

Caroline Aronsson

  • Anställd som: Externutbildare och brandinspektör
  • Ålder: 33
  • Bor i: Onsjö, Vänersborg
  • Brinner för: Triathlon, kampsport och att vara med familjen.

Tomas Andersson

  • Anställd som: Externutbildare och administratör för brandlarm
  • Ålder: 53
  • Bor i: Sjuntorp
  • Brinner för: Att vara med familjen, barnen och barnbarn. Och att fixa mat på grillen och stekhällen (muurikkan).
Läs mer om våra utbildningar