Nyhet

NÄRF hissar regnbågsflaggan

Lyssna

Den här veckan hissar Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund (NÄRF) regnbågsflaggan. Vi gör det för att visa vår tro på mångfald, tolerans och respekt för alla människors lika värde.

Regnbågsflaggan vajar utanför Trollhättans brandstation.

– Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsplats. Att hissa regnbågsflaggan är vårt sätt att manifestera att allas våra olikheter är en styrka både för NÄRF och övriga samhället, säger förbundschef Hans Därnemyr.

– Jag vill gärna tro att allas lika värde alltid har varit en självklarhet inom räddningstjänsten, precis som på alla andra arbetsplatser och sammanhang i samhället. Men det är tyvärr inte alltid en självklarhet utan ett ansvar vi ständigt måste påminna oss om och aktivt jobba med, både som individer och tillsammans, fortsätter han.

Valet av tidpunkt beror på att NÄRF går hand i hand med Trollhättans Stad, som uppmärksammar Pride den här veckan med anledning av Trollhättan Pride lördag 20 augusti. Men för oss som kommunalförbund visar vi vårt engagemang över hela NÄRF:s område, i alla våra medlemskommuner: Färgelanda, Mellerud, Trollhättan och Vänersborg.