Nyhet

Ny tankbil till Brålandas brandstation

Lyssna

I veckan kördes vår splitternya tankbil äntligen in på Brålandas brandstation där den nu har sitt hem. Tankbilen har varit väldigt efterlängtad. Föregångaren hade över 30 år på nacken.

Några specialkonstruktioner har krävts för att den nya tankbilen smidigt ska kunna köra in och ut ur de begränsade portarna vid Brålandas station. Bland annat finns ingen takbåge utan i stället har man satsat på andra smarta blåljuslösningar.

Den nya tankbilen är en Scania P370 byggd på två axlar och den rymmer 7 800 liter släckvatten. Den har bra förvaring och en varningsskylt som kan fällas upp på taket så den syns tydligt vid trafikolyckor.

Nu ska brandmännen i Brålanda köra in sig på fordonet och alla som bor i Brålanda med omnejd får därför vara beredda på lite extra ”övningskörning” i trakten den närmaste tiden.

– I stort sett allt på bilen är en förbättring jämfört med den gamla så det här är jättekul. Samtidigt är det med viss sorg vi ställer undan den gamla. Den har varit med om mycket under årens lopp, en del tråkigheter förstås men det finns också många bra minnen, säger Hans Andersson, plats- och stationsbefäl vid Brålanda brandstation.

Läs mer om våra brandstationer