Om oss

Lyssna

Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, NÄRF, verkar i de fyra medlemskommunerna Färgelanda, Mellerud, Trollhättan och Vänersborg. I området bor omkring 115 000 invånare.

Vårt främsta uppdrag är att se till att du kan känna dig trygg och säker i din vardag. Det gör vi genom att arbeta förebyggande och se till att en olycka helst aldrig inträffar. Om det ändå händer är vi redo att rycka ut på larm dygnet runt, året runt.

Karta som visar NÄRF:s fyra medlemskommuner Färgelanda, Mellerud, Trollhättan och Vänersborg. Även övriga kommuner för den gemensamma ledningscentralen är markerade: Lysekil, Munkedal, Orust och Uddevalla.

På de här sidorna kan du läsa mer om oss och vår organisation.

Vi har nio brandstationer geografiskt utspridda över NÄRF:s område. Stationerna ligger i Brålanda, Färgelanda, Högsäter, Mellerud, Sjuntorp, Trollhättan, Vargön, Vänersborg och Åsensbruk.

På kartan intill är även kommunområdena för övriga medlemmar i ledningscentralen markerade: Lysekil, Munkedal, Orust och Uddevalla. Vår ledningscentral (LC Fyrbodal) sköter utlarmningen inom hela det här gemensamma området.