Viktigt meddelande: Just nu har vi besöksförbud på alla våra stationer på grund av pandemin. Läs mer Så påverkar covid-19 vår verksamhet

Press och information

Lyssna

Här finns information till dig som är journalist och till dig som arbetar med kommunikation. Vi kan hjälpa till med underlag både för aktuella räddningsinsatser, förbundsövergripande frågor och när det gäller förebyggande brandskydds- och säkerhetsarbete.

Information under insats

Tänk på att i början av ett larm är situationen ofta stressad. Vi ber dig därför att vänta minst tio minuter innan du ringer. I ett tidigt skede måste vi prioritera insatsen och har ofta inte hela bilden klar över vad som har hänt.

Vakthavande befäl vid räddningstjänstens ledningscentral svarar för information om pågående insatser inom Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbunds område (kommunerna Färgelanda, Mellerud, Trollhättan, Vänersborg), inom Räddningstjänsten Mitt Bohusläns område (kommunerna Lysekil, Munkedal, Uddevalla) samt Orust räddningstjänst (Orust kommun).

Kontakt insats/operativa händelser

Under pågående räddningsinsats hänvisar vi dig som är journalist till vakthavande befäl, telefon: 0520-141 90.

Presskontakt, övriga frågor

För allmänna frågor som rör Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, dess verksamhet och beslut, kontakta förbundschef/räddningschef: 0520-48 59 31.

För allmänna frågor kring förbundet och kommunikation, kontakta vår kommunikatör: 0520-48 59 28.

Så beskriver vi vårt förbund i korthet

Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund som utvecklar och bedriver räddningstjänst i kommunerna Färgelanda, Mellerud, Trollhättan och Vänersborg. Förbundet har nio brandstationer som ligger strategiskt utspridda i de fyra medlemskommunerna. Huvudkontoret ligger i Trollhättan.

Observera att förkortningen NÄRF alltid skrivs med versaler.

Pressmeddelande

En dag för alla brandmän i beredskap

Tisdag 7 september riktar Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, tillsammans med räddningstjänster runt om i landet, särskild uppmärksamhet mot våra brandmän i beredskap. En av dem är Farzad Saremi som bor och arbetar i Mellerud. Nästan 60 procent av de cirka 240 anställda i Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund …

Läs artikeln: En dag för alla brandmän i beredskap

NÄRF lanserar ny webbplats

I dag, tisdag 11 maj 2021, lanserar Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbunds (NÄRF) sin nya webbplats. Det är en total ”make over” med nytt utseende, ny struktur, nytt innehåll och flera nya funktioner. Målsättningen med den nya webbplatsen är att förmedla viktig information och kunskap om bland …

Läs artikeln: NÄRF lanserar ny webbplats