Press och information

Lyssna

Här finns information till dig som är journalist och till dig som arbetar med kommunikation. Vi kan hjälpa till med underlag både för aktuella räddningsinsatser, förbundsövergripande frågor och när det gäller förebyggande brandskydds- och säkerhetsarbete.

Information under insats

Tänk på att i början av ett larm är situationen ofta stressad. Vi ber dig därför att vänta minst tio minuter innan du ringer. I ett tidigt skede måste vi prioritera insatsen och har ofta inte hela bilden klar över vad som har hänt.

Vakthavande befäl vid räddningstjänstens ledningscentral svarar för information om pågående insatser inom Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbunds område (kommunerna Färgelanda, Mellerud, Trollhättan, Vänersborg), inom Räddningstjänsten Mitt Bohusläns område (kommunerna Lysekil, Munkedal, Uddevalla) samt Orust räddningstjänst (Orust kommun).

Kontakt insats/operativa händelser

Under pågående räddningsinsats hänvisar vi dig som är journalist till vakthavande befäl, telefon: 0520-141 90.

Presskontakt, övriga frågor

För allmänna frågor som rör Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, dess verksamhet och beslut, kontakta förbundschef/räddningschef: 0520-48 59 31.

För allmänna frågor kring förbundet och kommunikation, kontakta vår kommunikatör: 0520-48 59 28.

Så beskriver vi vårt förbund i korthet

Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund som utvecklar och bedriver räddningstjänst i kommunerna Färgelanda, Mellerud, Trollhättan och Vänersborg. Förbundet har nio brandstationer som ligger strategiskt utspridda i de fyra medlemskommunerna. Huvudkontoret ligger i Trollhättan.

Observera att förkortningen NÄRF alltid skrivs med versaler.

Pressmeddelande

1 153 räddningsuppdrag för NÄRF 2023

Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund (NÄRF) utförde totalt 1 153 räddningsuppdrag under 2023. Det visar en färsk sammanställning av ledningscentralens statistik. I statistiken för 2023 är det få siffror som sticker ut jämfört med föregående år. Sett över tid syns en svagt nedåtgående trend i antalet uppdrag totalt. …

Läs artikeln: 1 153 räddningsuppdrag för NÄRF 2023

Markus Green tf förbundschef i NÄRF

Den 1 oktober tillträdde Markus Green som tillförordnad förbunds- och räddningschef i Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund (NÄRF) efter att hans företrädare Hans Därnemyr gått i pension. Markus Green är sedan tidigare förbunds- och räddningschef för Räddningstjänsten Mitt Bohuslän (RMB). Han kommer därmed att leda verksamheterna i …

Läs artikeln: Markus Green tf förbundschef i NÄRF