Skola och ungdom

Lyssna

Att träffa ungdomar på skolor, förskolor och i andra miljöer är en jätteviktig del i vårt arbete. Det brukar vara väldigt uppskattat att få besök av oss, bland stora som små. Vi på NÄRF har även en alldeles egen ungdomsbrandkår. På de här sidorna kan du läsa mer om vad vi erbjuder för barn och unga.

Så träffar ni oss

Ett möte med oss kan se ut på olika sätt. Det allra bästa är förstås det fysiska mötet. Då går det att ta på och uppleva hur man använder vår utrustning, men framför allt får vi möjlighet att lära känna varandra och öka förståelsen för varandras vardag.

Numera sker vissa av våra möten digitalt och även här jobbar vi för att skapa ett så intressant och lärorikt innehåll som möjligt. Tillsammans med er gör vi ett upplägg som passar målgruppen.

Ska vi träffa högstadie- eller gymnasieelever kan det handla om att vi berättar om hur det är att jobba som brandman och vad som krävs för att välja det som yrke. En möjlighet som vi normalt erbjuder varje år är att komma till oss för prao (praktisk arbetslivsorientering).

För låg- och mellanstadieelever lär vi ofta ut hur man släcker en eld och andra viktiga brandkunskaper.

För de allra yngsta är det kanske mest spännande att få se en brandbil på nära håll. Där sår vi också ett viktigt frö för kunskap och respekt för elden.

Kontakt, resurs- och utvecklingsgruppen

Vill du komma i kontakt med oss för en kunskaps- och informationsinsats? Då ska du vända dig till resurs- och utvecklingsgruppen (RUG). Här jobbar engagerade brandmän med utåtriktad verksamhet mot bland annat skolor, äldreboenden och olika typer av events.