Människan bakom uniformen, MBU

Lyssna

Människan bakom uniformen, MBU, är en verksamhet som vill skapa bättre relationer mellan ungdomar och anställda i uniformsyrken samt andra samhällsaktörer. Frivilliga och intresserade ungdomar mellan 15 och 20 år får ta del av ett antal praktiska arbetsmoment under ledning av och tillsammans med personalen i de olika verksamheterna.

En av de första träffarna med MBU var på vår brandstation i Trollhättan. Det blev väldigt lyckat!

Hösten 2022 startade den första MBU-utbildningen i Trollhättan, på initiativ av Trollhättans Stad. Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund är en av aktörerna tillsammans med bland andra NU-sjukvårdens ambulanspersonal, polis, bostadsbolaget Eidar, bussbolaget Nobina samt ansvariga för fritidsgårdar och fältenheten inom kommunens verksamhet.

Upplägg

Deltagarna i MBU träffas kvällstid på de olika arbetsplatserna, en gång i veckan under en period av tio veckor. Minst två av besöken sker hos oss på NÄRF i Trollhättan.

Du får bland annat vara med och testa hur det funkar att jobba som brandman, polis och ambulanssjukvårdare. Stort fokus ligger på att ha roligt tillsammans och skapa trygghet i gruppen genom samarbets- och värderingsövningar.

När och hur anmäler jag mig till MBU?

Anmälan görs via fältenheten i Trollhättans Stad eller till Kronan fritidsgård. Klicka på länken nedan för mer information.

Kontaktuppgifter och mer information om MBU, Trollhättans Stad

Kontakt, resurs- och utvecklingsgruppen

Vill du komma i kontakt med oss för en kunskaps- och informationsinsats? Då ska du vända dig till resurs- och utvecklingsgruppen (RUG). Här jobbar engagerade brandmän med utåtriktad verksamhet mot bland annat skolor, äldreboenden och olika typer av events.