Viktigt meddelande: Just nu har vi besöksförbud på alla våra stationer på grund av pandemin. Läs mer Så påverkar covid-19 vår verksamhet

Människan bakom uniformen, MBU

Lyssna

Människan bakom uniformen, MBU, är en verksamhet som vill skapa bättre relationer mellan ungdomar och anställda i uniformsyrken samt andra samhällsaktörer. Frivilliga och intresserade ungdomar mellan 15 och 20 år får ta del av ett antal praktiska arbetsmoment under ledning av och tillsammans med personalen i de olika verksamheterna.

Foto: MBU, Göteborg.

Under 2021 sker en uppstart av MBU i Trollhättan, på initiativ av Trollhättans Stad. Vi på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund är en av aktörerna som är med tillsammans med NU-sjukvårdens ambulanspersonal, polis, bostadsbolaget Eidar, bussbolaget Nobina, säkerhetsbolaget Avarn, lokaltidningen TTELA samt ansvariga för fritidsgårdar och fältenheten inom kommunens verksamhet.

Upplägg

Deltagarna i MBU träffas kvällstid på de olika arbetsplatserna, en gång i veckan under en period av tio veckor. Minst två av besöken sker hos oss på NÄRF i Trollhättan. Stort fokus ligger på att skapa trygghet i gruppen genom samarbets- och värderingsövningar och interaktiva metoder.

När startar MBU?

Verksamheten är just nu i planeringsstadiet. Vi avvaktar pandemin och återkommer med mer information om hur du anmäler dig inför uppstart.

Kontakt, resurs- och utvecklingsgruppen

Vill du komma i kontakt med oss för en kunskaps- och informationsinsats? Då ska du vända dig till resurs- och utvecklingsgruppen (RUG). Här jobbar engagerade brandmän med utåtriktad verksamhet mot bland annat skolor, äldreboenden och olika typer av events.